Pan

Pan rustico artesanal

Pan rústico artesanal-2
 
Ingredientes:

600 grs. harina
150 grs. harina integral
12 grs. sal
9 grs. azúcar
15 grs. leche en polvo
15 grs. levadura instantánea de panadero (ó 30 grs. levadura fresca ó 12 grs. levadura de panadería seca)
38 grs. margarina (o mantequilla)
430 ml. agua (templada)

Preparación:

Diluir la levadura en un poco de agua templada. Amasar los ingredientes. Espolvorear la superficie de trabajo, formar una bola y dejar reposar tapado con un trapo durante una hora, hasta que doble su volumen.

Hundir la masa para que salga todo el aire, amasar con la mano. Con el rodillo estirar la masa y enrollar, cerrando la junta pinzando con los dedos. Introducir en el molde de pan. Dejar reposar, tapado con un trapo, media hora, hasta que doble su volumen.

Calentar el horno a 200 grados e introducirlo en el horno. Hornear durante 35 minutos.

Dejar enfriar encima de una rejilla.

La receta indicada utiliza el 20% de harina integral. Si preparáis la receta al 30%, con 225 grs. de harina integral y 525 grs. de harina blanca, el resultado será el de la foto inferior:

Pan rústico artesanal

 
 
 

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    Paula
    21 febrero 2010 at 23:56

    guau, qué alto te ha quedado!!!Salu2, Paulahttp://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

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    Mercè
    22 febrero 2010 at 07:45

    Hola Sònia!! Gràcies pel teu comentari!! :)Veig que no portes molt temps en aquest món gastroblocaire, però noia! portes un ritme impressionant!! :)A mi, el blog m’ha sorprès molt, per la gent que he conegut, i el bon rotllo que hi ha i a més a més, m’ha servit per anar millorant a la cuina.Així que endavant!Petons!

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    Sonia - L'Exquisit
    22 febrero 2010 at 09:48

    Paula, asi salen bocadillos más grandes! ;)Mercè, benvinguda a la meva cuina. Jo fa temps q et segueixo, i jo tb soc lluny de casa (no tant com tu ;))…ens continuarem veient!

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    StHilari
    22 febrero 2010 at 10:00

    Ara, que és l’hora d’esmorzar, seria una delícia tenir a mà un parell d’aquestes llesques….

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    Carmen (Dulces bocados)
    22 febrero 2010 at 10:36

    T’ha quedat genial, es veu tendre. És tot un luxe poder fer el pa a casa, perquè aqui últimament, sembla que tothom pot vendre pa…A casa cada dos dies faig pa i aquesta recepta la provaré. Ptons

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    Sonia - L'Exquisit
    22 febrero 2010 at 12:40

    Doncs si, Alfons, per esmorzar son molt bones…Carmen, nosaltres ja fa 10 anys q el fem a casa, a Barcelona era molt dificil trobar res decent, ara pitjor…Una abraçada

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    *Eva*
    23 febrero 2010 at 12:00

    me gusta mucho la textura de este pan.estupendo para cualquier hora.bs!

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    Sonia - L'Exquisit
    23 febrero 2010 at 13:58

    Eva, estoy totalmente de acuerdo, nosotros tanto lo comemos por la mañana como para acompañar un segundo plato…Besos,

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    Helena / Rico sin Azúcar
    9 febrero 2016 at 12:26

    Una recepta antiga que m’havia perdut! m’encanta l’aspecte de la molla i com queda dibuixada la superfície amb les vetes del banetone. La pujo a Pinterest per no pérdre-la!
    Gràcies i petons

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