Ingredientes (4 personas):
100 grs. chalotas, cortadas pequeñas
2 c/s aceite de oliva
2 c/s azúcar
3 c/s vinagre blanco
Sal y pimienta
½ c/c canela molida
1 coliflor (aprox. 800 grs.), cortada en floretes
400 grs. patatas, peladas y cortadas en trozos regulares
4 butifarras
150-200 ml. leche caliente
2 c/s aceite al limón
½ c/c nuez moscada molida
Preparación:
Sofreír las chalotas en 1 c/s aceite hasta que estén transparentes. Espolvorear con el azúcar y dejar caramelizar (deben quedar doradas). Verter el vinagre y a continuación 3-4 c/s de agua, llevar a ebullición y dejar cocer (bajando el fuego) 5-6 minutos. Salpimentar y agregar la canela. Reservar.
Hervir la coliflor junto las patatas en agua con sal durante 20 minutos.
Freír las butifarras en una sartén con 1 c/s de aceite hasta que estén al punto deseado. Mezclar con parte de las chalotas reservadas.
Escurrir el agua de cocción de la coliflor y hacerlas puré con un aplastapatatas (o un tenedor) mientras se vierte la leche caliente. Salpimentar e incorporar la nuez moscada, el aceite al limón y el resto de las chalotas.
Precaución para celíacos: importante comprobar que todos los ingredientes utilizados son sin gluten


7 Comentarios
Maduixa
13 marzo 2010 at 23:22mmmmmmm… que bones les butifarres! jo procuro tenir-ne sempre a casa per que les faig servir per gaire bé tot. Cada vegada que vaig a Barcelona en compro i les porto fins a casa congelades 🙂 no hi ha més solució :-)No l’he provat mai l’oli macerat amb les pells de llimona, el que si m’agrada molt és l’oli amb llimona que per cert, per acompanyar plats amb botifarra i verdures es boníssim. Provaré el que has fet tu que té molt bona pinta tot plegat. :-)un petó, bonica. 😉
Sonia - L'Exquisit
13 marzo 2010 at 23:29Doncs sort en tens de tenir, de butifarres, encara q siguin congelades…jo aqui no en trobo cap decent, a aquestes de la foto li diuen “Salchichas catalanas” i bé, millors q les altres son, pero res comparat amb les butifarres de debó…L’oli macerat queda molt bó…Una abraçada,
Cocinica
13 marzo 2010 at 23:43Que buena combinación has hecho, tiene que estar esquixito.Un beso
La cuina vermella
14 marzo 2010 at 11:51Hola Sònia! Aquest platillo és boníssim i la butifarra i la xalota caramelitzada amb el puntet dolç de la coliflor ha de ser una divinitat. Petons.
Sonia - L'Exquisit
14 marzo 2010 at 17:42Cocinica, bienvenida a mi cocina…la combinación está muy rica, tanto q en casa no gusta mucho normalmente la coliflor y este plato ha triunfado…La cuina vermella, aquesta recepta va ser tot un descobriment, realment molt gustos…Una abraçada,
MªJose-Dit i Fet
14 marzo 2010 at 18:17Crec que no havia vingut mai a la teva cuina, tens molt bones receptes i aquesta especialment ha de ser deliciosa, quina combinació de sabors més bona…petonets
Sonia - L'Exquisit
14 marzo 2010 at 19:48MJosé, no t’havia vist mai per aqui, no…benvinguda…i ens veurem més sovint, jo tampoc havia estat a casa teva i es meravellosa!Una abraçada,